لینکدین چیست؟
لینکدین شبکه ای است که افراد مختلف با تخصصهای گوناگون در آن عضو میشوند و با حرفه ایهای کار خود ارتباط برقرار میکنند. هدف این اراد ارتباطات کاری، اشتراکگذاری دانش و مهارت یا پیدا کردن بهترین موقعیتهای شغلی است.
این شبکه اجتماعی بزرگ در دسامبر سال 2002 راه اندازی شد و در ماه مِی 2003 در دسترس کاربران اینترنت قرار گرفت. شاید کسی که برای اولین بار وارد لینکدین میشود از فضای رسمی و عصا قورت داده آن کمی جا بخورد ولی بعد از مدتی میبیند که همهچیز دارد درست و اصولی پیش میرود انگار که شما در محل کار حضور دارید.
شما هم میتوانید یک اکانت شخصی داشته باشید یا صفحه ای برای شرکت خود ایجاد کنید.
لینکدین هم اکنون بزرگترین شبکه اجتماعی تخصصی در جهان است
لینکدین برای افراد: کاربران میتوانند با ثبتنام در لینکدین یک حساب کاربری برای خود ایجاد کنند. در پروفایل خود سوابق و مهارتهای خود را بنویسند و با دیگران (کارفرمایان و کارمندان دیگر شرکت ها) در ارتباط باشند. برخلاف شبکههای اجتماعی دیگر این ارتباط کاملاً کاری است و محتوایی که در این شبکه اجتماعی به اشتراک گذاشته میشود، باید با شغل یا صنعتی که در آن مشغول هستید، مرتبط باشد.
از طریق همین فعالیتها، کارفرمایان میتوانند افراد را بشناسند و نیروی کار مورد نیاز شرکت خود را از بین آنها پیدا کنند؛ به همین دلیل است که گاهی از لینکدین به عنوان رزومه آنلاین یاد میشود و شما برای گسترش کسب و کارتان حتماٌ به آن نیاز خواهید داشت.
لینکدین برای شرکتها: لینکدین به شرکتها اجازه میدهد که صفحهای اختصاصی برای تجارت خود راهاندازی کنند. حالا یک صفحه عمومی دارند که میتوانند فعالیتهای کاری خود را در صفحۀ اختصاصی شان با دیگران به اشتراک گذارند تا کاربران بتوانند اخبار و فعالیت سازمانهای مورد علاقه خود را دنبال کنند. همه اینها منجر به اگاهی بیشتر از آن برند میشود و شرکت کمکم در بین افراد شناخته میشود.
لینکدین اولین صفحهای بود که استراتژیاش را متمرکز بر کسب و کار چیده بود و این یک مزیت رقابتی نسبت به بقیه شبکهها محسوب میشد. الان که 17 سال از شروع فعالیت لینکدین میگذرد، این شبکه بیش از 575 میلیون کاربر دارد.
آیا لینکدین برای کسبوکار من مناسب است؟
برای اینکه بدانید آیا لینکدین به درد کسبوکار شما میخورد یا خیر، پیش از هر چیزی باید بازارِ هدف خود را تعیین کنید. شما باید بدانید آیا محصول یا خدماتی که ارائه میکنید، میتواند در یک شبکه اجتماعی تخصصی طرفدار داشته باشد یا خیر!
لینکدین یک فرصت ناب برای کسب و کارهای B2B است. وجود شرکتها در فضای لینکدین و تخصصی بودن این شبکه، فضای بسیار مناسبی را در اختیار کسبوکارهای B2B (کسب و کارهایی که مشتریشان کسب و کارهای دیگر هستند) قرار داده است تا خیلی راحت باکسب وکارها و حتی رقبای تجاری خود در تماس باشند. لازم به توضیح نیست که گسترش ارتباطات، در طولانی مدت میتواند به نفع فعالیتهای تجاریتان باشد
همانطور که گفتیم، لینکدین بزرگترین شبکه اجتماعی تخصصی در جهان است. این موضوع به این معنی است که شما با کاربران عادی شبکههای اجتماعی در تماس نیستید. نگفته مشخص است که کاربران Linkedin بسیار سخت گیرتر از کاربران دیگر شبکههای اجتماعی هستند، بنابراین استراتژی حاکم بر دیگر شبکههای اجتماعی در لینکدین کارایی ندارد.
جعبه ابزار لینکدین را بشناسید
چند وقت پیش بود که لینکدین دستی به سر و رویش کشید و ظاهری جدید به خود گرفت تا هم کاربرپسندتر باشد و هم دسترسی گزینهها را برای افراد راحتتر کند. ولی خب قبل از آنهم کار با لینکدین پیچیدگی زیادی نداشت.
هنگامی که وارد لینکدین میشوید، یک نوار تیره در بالای صفحه قرار دارد که شامل چند گزینه است. این نوار آچار فرانسه شماست و بیشتر کار شما در لینکدین با این گزینهها در ارتباط است که در ادامه توضیح خواهیم داد.
Home: در این قسمت پستهایی نشان داده میشود که کانکشنهای شما (کسانی که در لینکدین فالو کردهاید و در لیست کانکشنهای شما قرار گرفتهاند) به طریقی در آن دخیل بودهاند. یا پست را خودشان منتشر کردهاند، یا بر روی پستهای دیگران لایک و کامنت گذاشتهاند.
- میتوانید لیست کانکشنهای خود در این قسمت ببینید و آنها را بر اساس تاریخ کانکت شدن و یا بر اساس حروف الفبا مرتب کنید
- میتوانید افراد متخصص حوزههای مختلف را پید ا کنید و با آنها کانکت شوید
- درخواستهایی که دیگران برای شما میفرستند هم در این قسمت ببینید
Jobs: در این قسمت میتوانید موقعیتهای شغلی متناسب با مهارتها و تجربیاتی که در پروفایلتان ثبت کردهاید را پیدا کنید. اگر یک پیج شرکتی هستید میتوانید آگهی استخدام خود را در این قسمت پست کنید تا دیگران آن را ببینند.
Messaging: این قسمت شبیه دایرکت ایسنستاگرام است، یعنی پیامهای خصوصی که دیگران برایتان ارسال میکنند، در این بخش نشان داده میشود.
Notifications: نوتیفیکیشن را هم که دیگر همه میشناسند. اگر اتفاق تازهای در اکانت شما بیفتد که لینکدین بخواهد به شما خبر دهد، از این قسمت اعلام میشود.
search: اگر دنبال فرد، شرکت یا موضوع خاصی هستید، در نوار سرچ سمت چپ دنبالش بگردید.
چگونه در لینکدین فعالیت کنم؟
نحوه فعالیت در لینکدین، تقریباً شبیه به دیگر شبکههای اجتماعی است، با این تفاوت که محتوای تولید شده برای لینکدین حتماً باید با کیفیت، ارزشمند و آگاهی بخش باشد. تولید کردن چنین محتوایی کار چندان دشواری نیست و تنها به زمان و تحقیق نیاز دارد. با رعایت کردن نکات زیر میتوانید فعالیت خود را در شبکه اجتماعی لینکدین گسترش دهید.
پروفایل خود را تکمیل کنید
پروفایل Linke din، در واقع رزومه کاری شماست، پس بهتر است پروفایل کاربری خود را تا جای ممکن کامل کنید تا هر فردی که پروفایل شما را مشاهده میکند، بتواند با سوابق تحصیلی و شغلی شما آشنا شود.
پس از آنکه در لینکدین ثبت نام کردید، وارد حساب کاربری خود شوید. در این قسمت Linke din از شما میخواهد اطلاعات خود را به طور کامل وارد نمایید. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی، سوابق تحصیلی، سوابق کاری، محل کار فعلی، عکس، علایق و توضیحاتی مختصری درباره خودتان است.
حال هرچه اطلاعات پروفایل تان کامل تر باشد، لینکدین امتیاز بالاتری برایتان در نظر میگیرد. البته این امتیازات برای دیگران نمایش داده نمیشود، اما حُسنی که دارد این است که پروفایلتان در نتایج جستجوی بیشتری به کاربران نمایش داده میشود. درجه بندی پروفایل Linked in به شکل زیر است:
برای شرکت خود Company Page بسازید
قابلیت Company Page برای شرکتها و سازمانها در نظر گرفته شدهاست و به شما امکان میدهد که علاوه بر پروفایل شخصی خود، صفحهای برای کسبوکارتان در لینکدین ایجاد کنید.
برای ایجاد صفحه شرکتی لینکدین کافیست به پنل کاربری خود وارد شوید و از منوی کاربری بالای صفحه بر روی گزینه work کلیک کنید.
با انتخاب گزینه work صفحهای زیر باز میشود. حالا برای درست کردن صفحه شرکتی باید Creat a company page را در پایین صفحه باز شده انتخاب کنید.
با انتخاب این گزینه صفحهای برای شما باز میشود که باید نوع کمپانی خود را انتخاب کنید که شما یک شرکت کوچک هستید، یک شرکت بزرگ یا متوسط هستید، یک شرکت زیرمجموعه از شرکت دیگری هستید یا یک موسسه آموزشی خواهید بود.
سپس به صفحۀ زیر منتقل میشوید. در این قسمت باید نام شرکت (به انگلیسی) و ایمیل اختصاصی وب سایت خود را وارد نمایید
پس از تکمیل اطلاعات، از Linkedin یک ایمیل تایید دریافت خواهید کرد و صفحه شما ایجاد خواهد شد.
URL پروفایل لینکدین خود را شخصی سازی کنید
لینکدین به شما امکان میدهد برای پروفایل صفحات خود، یک URL انحصاری انتخاب کنید؛ پس از این فرصت استفاده کنید و نام خود را در آدرس لینکدین بیاورید. برای انجام این کار ابتدا وارد تنظیمات شوید و گزینه Edit Public Profile را انتخاب کنید و از طریق Customize Your Public Profile URL آدرس سایت خود را تغییر دهید.
برای صفحه شرکتی خود هم میتوانید آدرسی انتخاب کنید که با دیگر شبکههای اجتماعیتان هماهنگ باشد. به این ترتیب کاربران میتوانند به راحتی صفحه شرکت شما را پیدا کنند. در قدمهای بعدی میتوانید پروفایل لینکدین خود را به سایت یا دیگر شبکههای اجتماعی تان متصل کنید.
در گروههای لینکدین فعالیت کنید
یکی دیگر از امکانات لینکدین، قابلیت ایجاد گروههای مختلف برای بحث و تبادل اطلاعات است. عضویت و فعالیت در این گروهها به شما کمک میکند تا راحتتر تجارت خود را به دیگران معرفی کنید.
بنابراین، بهتر است در چند گروه مرتبط با حوزۀ فعالیت خود عضو شوید و در آنجا در زمینه کاری خود با دیگران گفتگو کنید.
مقالات خود را در لینکدین منتشر کنید
نوشتن مقاله در لینکدین باعث میشود کاربران بهتر با شما و فعالیتتان آشنا شوند. بهتر است مقالاتتان در رابطه با حوزه فعالیتتان باشند. پس تا حد امکان از به اشتراک گذاشتن مطالب غیر تخصصی پرهیز کنید. همانطور که در بالا گفتیم، Linkedin با دیگر شبکههای اجتماعی متفاوت است.
پیشنهاد میکنیم، هر روز مطلبی را در صفحه لینکدین شرکت خود به اشتراک بگذارید. به علاوه، هر چند وقت یکبار در Linkedin شخصی خود، یک مقاله بنویسید وکلمات کلیدی مرتبط با تجارت خود را به وبسایتتان لینک کنید. این کار نه تنها به افزایش ترافیک سایتتان کمک میکند، بلکه برای سئو سایتتان نیز مفید است.
چطور اکانت لینکدین خود را حذف کنیم؟
برای حذف اکانتتان در لینکدین، کافی است در نوار بالای صفحه روی تصویر پروفایلتان کلیک کنید و وارد بخش Privacy & Settings شوید.
در قسمت Account گزینه Subscriptions and payments را انتخاب کنید. اگر به پایین صفحه بیایید حتما گزینه Closing Your LinkedIn Account را در انتهای لیست خواهید دید.
وقتی این گزینه را بزنید در صفحه بعد لینکدین از شما خواهد پرسید که چرا میخواهید لینکدین را ترک کنید. شما میتوانید دلیلتان را انتخاب کنید و به لینکدین درباره کار با این شبکه بازخورد بدهید و next را بزنید.
در صفحه بعد باید پسورد اکانت لینکدین خود را وارد کنید و روی Close Account کلیک کنید.
امیدواریم نکات گفته شده بتواند به گسترش و موفقیت تجارتتان کمک کند.